verše, zamyšlení, úvahy aneb co svěřím papíru

Co se děje v atmosféře Země?

7. 3. 2019 21:56
Rubrika: Různé

 

HAARP - zbraňový systém poškozující klima

Dne 5. února 1998 uspořádal podvýbor pro bezpečnost a odzbrojení Evropského parlamentu slyšení mimo jiné o HAARP. Zástupci NATO a USA byli pozváni, ale neúčastnili se jednání. Výbor vyjadřuje politování nad tím, že Spojené státy neposlaly zástupce, aby odpověděly na otázky a využily příležitosti k vyjádření k předloženému materiálu.

HAARP, projekt vysokofrekvenčního aktivního aurorálního výzkumu, je společně řízen leteckými silami Spojených států a univerzitou Aljašské geofyzikální institut Fairbanks. Podobné vyšetřování probíhají také v Norsku, v Antarktidě a v bývalém Sovětském svazu. HAARP je výzkumný projekt, v němž jsou části ionosféry ohřívány silnými rádiovými vlnami pomocí pozemního systému se sítí antén, které jsou všechny vybaveny vlastním vysílačem . Vytvořená energie ohřívá určité části ionosféry, což může také způsobit otvory v ionosféře a umělá "zrcadla".

HAARP můžete využít k mnoha účelům. Manipulací s elektrickými vlastnostmi v atmosféře lze řídit obrovské síly. Pokud se použije jako vojenská zbraň, následky pro nepřítele mohou být katastrofální. S HAARP může být definovaná oblast nabitá milionkrát více energií než jakýmkoli jiným běžným zdrojem energie. Energii lze také zaměřit na pohyblivý cíl včetně nepřátelských střel.

Projekt také umožňuje lepší komunikaci s ponorkami a manipulaci s globálními povětrnostními podmínkami. Naproti tomu je možné narušení komunikace. Manipulací s ionosférou lze narušit globální komunikaci a současně si zachovat komunikační spojení uživatele. Dalším potenciálním využitím systému je rentgenový paprsek Země do hloubky několika kilometrů (všudypřítomná tomografie) pro detekci ropných a plynových polí a podzemních vojenských zařízení. Dalším využitím systému HAARP je radar, který může sledovat obzor a zachytit objekty ve velké vzdálenosti. To umožňuje identifikovat blížící se objekty za horizontem.

Od padesátých let USA provádějí atomové výbuchy v pásmu Van Allen, aby zjistili, jaký dopad má výsledný elektromagnetický impuls v tak vysoké nadmořské výšce na rádiové spojení a provoz radaru. Tyto exploze vytvořily nové pásy magnetických částic, které se pohybovaly téměř po celé Zemi. Elektrony se přesunuly na magnetické pole a vytvořily umělé severní světlo přes severní pól. Tyto vojenské pokusy vytvářejí nebezpečí, že pás Van Allena bude po dlouhou dobu vážně narušen. Zemské magnetické pole se může rozšířit na velké plochy a rádiová komunikace bude nemožná. Podle amerických vědců to může trvat stovky let, než se pás Van Allen vrátí do normálního stavu. HAARP může způsobit změny klimatických podmínek.

Dalším závažným důsledkem HAARP jsou díry v ionosféře, které jsou způsobeny vzestupnými silnými vlnami. Ionosféra nás chrání před příchozími kosmickými paprsky. Existuje naděje, že se díry opět uzavřou, ale zkušenosti se změnami v ozonové vrstvě směřují opačným směrem. Ochranná ionosféra má tak velké otvory.

HAARP je globální problém kvůli jeho rozsáhlému dopadu na životní prostředí a je pochybné, zda výhody tohoto systému skutečně převáží rizika. Environmentální a etické dopady musí být zkoumány před dalším výzkumem a experimenty. HAARP je téměř neznámý pro veřejnost a je důležité, aby se o něm obyvatelé dozvěděli.

HAARP je spojeno s 50 lety intenzivního průzkumu vesmíru pro jednoznačně vojenské účely, například jako součást mise Star Wars pro ovládání horní atmosféry a komunikace. Takový výzkum se považuje za vážně škodlivý pro životní prostředí a může mít významný dopad na životy lidí. Dnes nikdo neví, jaký vliv HAARP může mít. Musí být potlačena mlčenlivost ve vojenském výzkumu. Je třeba posílit právo na veřejnou a demokratickou kontrolu vojenských výzkumných projektů a parlamentní kontrolu.

Řada mezinárodních úmluv (Úmluva o zákazu vojenského nebo jakéhokoliv jiného nepřátelského využití technik modifikace v oblasti životního prostředí, podepsána smlouva o Antarktidě, Smlouva o zásadách činnosti států při výzkumu a využívání kosmického prostoru včetně Měsíce a jiných nebeských těles a Úmluva OSN o mořském právu) způsobují, že HAARP je mimořádně pochybný nejen z lidského a politického hlediska, ale také z právního hlediska. Smlouva o Antarktidě stanoví, že Antarktida může být použita pouze pro mírové účely. To by znamenalo, že HAARP je porušením mezinárodního práva. Všechny účinky nových zbrojních systémů musí být vyšetřovány nezávislými mezinárodními orgány. Další mezinárodní dohody by měly usilovat o ochranu životního prostředí před zbytečným ničením během války.

Provoz výzkumného zařízení byl převeden z leteckých sil Spojených států na univerzitu na Aljašce Fairbanks dne 11. srpna 2015.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A4-1999-0005+0+DOC+XML+V0//DE#Contentd374406e958

https://www.gi.alaska.edu/facilities/haarp

 

 

 

Zobrazeno 489×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio